Sos de mustar cu miere

de RODIMUR in Sosuri, 12 Sep 2018 | 20754 vizualizari

 

Un sos foarte ușor de făcut, rapid și dulce-acrișor, foarte bun la: fripturi, pește, grătar și mai ales la carnea de pui.
Există multe genuri de sos de muștar, unele cu maioneză (ceea ce eu am vrut să evit, deși îmi place!), altele cu muștar dulce (ceea ce îndulcește prea mult sosul), dar eu l-am experimentat și preparat pe acesta, care mi s-a părut foarte bun și potrivit pentru carnea preparată la grătar.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate
  • 1 lingură de miere de albine, lichidă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie (sau 1 lingură de oțet balsamic)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de mustar cu miere:

Se mixează muștarul cu mierea de albine.

Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă.

Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic) și se mixează până ce se obține o emulsie fină.

Se dă sosul la frigider 10-15 minute, înainte de servire.

TIPS-URI

1

Folosiți muștar clasic de calitate, dacă se poate, de Dijon.

2

Muștarul dulce va îndulci prea mult sosul, ceea ce l-ar putea face mai puțin plăcut.

3

În loc de zeamă de lămâie, puteți folosi oțet balsamic.

4

Țineți sosul 10-15 minute la frigider, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de mustar cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

17.09.2018, 04:04

Oana,

RaduBarbuceanu 1

24.07.2020, 14:04

Aveți grija, am găsit o rețetă de sos printre reclame. E totul în regula?

RODIMUR 1

24.07.2020, 14:50

Radu Bărbuceanu, nu înțeleg...

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos de mustar