Sos pentru pizza

de cristeena20 in Sosuri, 12 Apr 2014 | 3033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de rosii decojite in suc
  • frunze de busuioc proaspat
  • oregano uscat
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper, putin zahar
  • pasta de rosii (2 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru pizza:

- punem in blender rosiile din conserva cu sucul de pe ele, frunzele proaspete de busuioc, putin ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobit cu lama cutitului si mixam bine cu robotul.

- intr-o craticioara punem ceapa tocata fff marunt cu ulei de masline sa se caleasca si apoi adaugam sosul rezultat si foaie de dafin. Lasam sa fiarba cca 5 minute si apoi adaugam inca 2 linguri pasta de tomate, sare, piper, zahar si oregano uscat. Lasam la foc mic sa se reduca putin sosul. 

- Se unge aluatul de pizza care este intins in tava cu acest sos si apoi se mai presara cu oregano si aranjam apoi ingredientele dupa prefeirnta.

- Acest sos se poate face si picant, adaugand sos piri-piri sau chilli tocat fin.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos pentru pizza-0
Sos pentru pizza-1
Sos pentru pizza-2
Sos pentru pizza-3
Sos pentru pizza-4
Sos pentru pizza-5
Sos pentru pizza-6
Sos pentru pizza-7
Sos pentru pizza-8
Sos pentru pizza-9

COMENTARII (15)

laura_n 1

14.04.2014, 16:36

grozav! imi place ca ai pus si oregano

Andreea Baraboi 1

22.06.2014, 17:59

busuiocul si oregano dau un gust foarte bun in sosul pt pizza , bravo

cristeena20 1

22.06.2014, 19:00

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20