Sos Ragu pentru paste

de gaby_duceag in Pt. paste, 15 Ian 2013 | 4066 vizualizari

 

Am mai spus şi altă dată că nu sunt pasionată în general de nicio bucătărie anume, gătind după gusturile celor dragi, inspirandu-mă şi adaptând atât cât să gătesc cu gust.

Tocmai de aceea nu voi susţine originalitatea acestui preparat fiind o inspiraţie în egală măsură atât de la Ana Maria Ciolacu, cât şi de la Ioana de la e-retete.ro.

Destul de diferite reţetele fetelor, însă plăcându-mi la fel de mult am ales să le combin.

A ieşit un sos de milioane!! demn de pus pe orice pastă .

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie telina
  • 5 felii muschi porc afumat
  • 5 felii slanina afumata sau bacon
  • 500 gr rosii pasate
  • 500 ml apa
  • o lingurita sare
  • 500 carne tocata vita
  • scortisoara
  • nucsoara
  • o cana lapte
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Ragu pentru paste:

Caleşte în ulei de măsline ceapa pe care ai tocat-o mărunt, pentru câteva minute.

Adaugă muschiuleţul şi slănina afumate, taiate cubuleţe, carnea tocată şi lasă-le 5 minute la prăjit.

Stinge totul cu sucul de roşii şi apa, pune scorţişoara, nucşoara, sarea , morcovul şi ţelina date pe răzătoare ,pune capac pe cratiţă si dă focul la mic , cu capacul uşor ferit.

Lasă să fiarbă o oră şi jumătate adaugând doar dacă mai este cazul (dacă se îngroasă prea tare sosul) câte puţină apă şi amestecand din cand în cand.

Adaugă laptele şi mai lasă în continuare la fiert pentru încă o oră şi jumătate.

Nu uitaţi să amestecaţi cand şi când. Recomand o oală cu fund dublu, să staţi liniştiţi că nu se afumă. :))

Serviţi cu paste de orice fel. Dacă vă rămâne îl puteţi congela.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos Ragu pentru paste-0
Sos Ragu pentru paste-1

COMENTARII (39)

danakarin

danakarin 1

16.01.2013, 09:09

Foarte gustos!

danakarin

danakarin 1

16.01.2013, 09:11

Chiar am asa o oala de tuci!

Sim0na

Sim0na 1

17.01.2013, 21:34

Imi ploua in gura...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!