Spaghete de dovlecel cu sos de rosii

de adnia in Vegan / Raw vegan, 22 Ian 2013 | 6158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Deci, pt. spaghetele de dovlecel avem nevoie de:
  • 1 dovlecel proaspat
  • 1 rosie medie coapta bine
  • condimente (sare, piper, usturoi, chili, etc.)
  • cateva fire de verdeata (eu, neavand in acel moment, am adaugat pudra de verdeata uscata de mine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete de dovlecel cu sos de rosii:

 

Se prepara in doi timpi si trei miscari, mult mai repede decat spaghetele traditionale: dovlecelul se decojeste, apoi se fac spaghete cu instrumentul din poza (arata ca un cutit de decojit legume, dar una din lame prezinta niste striatii), apoi se lasa deoparte pana facem sosul.

Sosul este de fapt, o salsa: se pun toate ingredientele in blender...si gata sosul! Acesta se toarna peste spaghete, se amesteca bine, se decoreaza frumos si se servesc. eu nu le-am mai decorat, pt. ca ma grabeam si nici nu aveam verdeata la indemana...dar ma iertati, nu? Recunosc ca a fost delicios si o sa mananc mult mai des asa ceva.
Enjoy!

 

TIPS-URI

1

exista si un aparat-minune de facut spaghete din dovlecel, castravete sau vanata (se gaseste la Mall vegan Shop), dar eu nu cred sa am nevoie deocamdata de el, asa ca ma descurc cu cutitasul meu. Sau, daca nu aveti nici acest instrument, se pot taia felii subtiri cu decojitorul de legume obisnuit, apoi se taie taie bastonase subtiri cu cutitul...asta ia mai mult timp, dar ies spaghetele la fel de frumoase.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghete de dovlecel cu sos de rosii 199370
retete culinare - Spaghete de dovlecel cu sos de rosii 199371

COMENTARII (16)

diaconta 1

23.01.2013, 09:16

imi place dovlecelul preparat in orice fel

adry88 1

23.01.2013, 11:10

place place

mamaieelena 1

23.01.2013, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55