Spaghetti alla carbonara

de JustLoveCookin in Spaghete, 26 Noi 2010 | 48614 vizualizari

 

Spaghettele alla carbonara nu au origini foarte clare,unii spun ca ar fi inventata de carbunarii din Umbria,care ar fi predat reteta romanilor (din Roma) in secolul XIX,altii sustin ca ar fi inventate de un nobil napolitan care a publicat aceasta reteta in cartea sa de bucate.Oricare ar fi insa origininile,un singur lucru conteaza: SUNT EXTRAORDINAR DE BUNE!

 

INGREDIENTE

  • 250 –300 g spaghetti
  • 150 g bacon/ sunca
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

Intai punem apa la fiert,pentru spaghetti.Apoi taiem bacon-ul in cubulete mici, si il punem la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline pana devine aramiu si crocant.

Spargem 3 oua intr-un castron mare,le batem putin si adaugam parmezanul ras si un praf de sare.(eu am pus si 2 linguri de smantana,chiar daca reteta originala nu prevede folosire smantanii) 

Punem sare in apa,iar cand fierbe adaugam pasta, pe care o scoatem cu mininum 1 minut inainte de timpul scris pe cutie,oricum puteti sa o gustati,va trebui sa fie ‘al dente’.Scurgem apa si punem pasta in tigaia cu bacon-ul prajit,si amestecam bine pentru cca 30 secunde.

Acum stingem focul sub tigaia cu spaghetti si adaugam totul in caston peste oua, sau ouale in tigaie peste pasta,nu conteaza,depinde in care recipient doriri sa serviti.Odata adaugata pasta,amestecati foarte bine,astfel incat ouale sa se coaca in caldura pastei.

Serviti IMEDIAT ducand direct tigaia sau castronul la masa.Puteti asezona cu inca putin parmezan si piper negru.Nu am mai pozat pasta in farfurie fiindca am vrut sa o servesc repede.Delicateta sosului format impreuna cu bacon-ul crocant formeaza un duo extraordinar de delicios.

O mica precizare: Daca bacon-ul prajit lasa multa grasime,puteti face ca mine,eu am inclinat cratita si am luat cateva linguri.Am lasat putin cat sa aromatizeze spaghettele. Este un deliciu greu de descris…

 

COMENTARII (6)

ciceu27 1

22.10.2013, 20:13

bune,bune am facut si eu asearaa o bunatateee

adry88 1

23.10.2013, 09:41

place

babi5 1

19.01.2014, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D