Spaghetti putanesca

de crisselich in Spaghete, 21 Mar 2022 | 4028 vizualizari

 

Spaghetti ca la prostituate...O anecdota spune ca acest preparat era facut in casele de toleranta, pentru ca se face repede, astfel nu se pierdea timp intre doi clienti. Un articol din ziarul "Il Golfo", in 2005, afirma ca aceste paste au fost create in anii ´50 de Sandro Petti (care avea pe Ischia un restaurant vestit). La sfarsitul programului niste clienti au cerut de mancare, iar el a zis ca nu mai are nimic. Clientii au spus ca platisera deja o gramada, asa ca i-au cerut sa gateasca un "rahat" oarecare(puttana). A fost un succes, cu toate ca ingredientele au fost patru rosii, niste masline, si ceva capere. Povestea asta nu a fost confirmata, insa...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame rosii pasate
  • 100 grame fileuri de anchovis
  • 100 grame masline negre, fara samburi
  • 5 catei de usturoi
  • 50 grame de capere
  • un peperoni
  • pasta de tomate (2-3 linguri, dupa gust)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 500 grame de spaghetti
  • patrunjel, cui ii place
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti putanesca:

Maslinele se taie in doua, usturoiul felii fine, fileurile de anchovis se spala, se scurg si se taie felii.

Uleiul de masline se incinge, usturoiul si peperoni-ul taiat in feliute se calesc, amestecand continuu. Adaugam apoi si maslinele si saldelele, tinem totul la foc potrivit 5-6 minute.

Punem pasta de rosii concentrata, 2-3 minute amestecam, apoi turnam rosiile pasate. Fierbem totul la foc mic 20 de minute, amestecam din cand in cand.

Nu uitam sa punem pastele la fiert! Eu fac pastele singur, am ales aici fettuccine, voi posta o reteta curand.

Se adauga caperele tocate marunt, se mai lasa 5 minute, adaugam sare piper si trantim toata chestia peste pastele fierte al dente. Ornam cu niste patrunjel, razuim niste parmezan, si gata

Repede si gustos...

TIPS-URI

1

atentie cu sarea, fileurile de anchovis sunt sarate! 2-3 ore in apa minerala, eventual

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti putanesca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos picant de vitel