Spanac cu ou ochi

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 15 Mar 2013 | 2037 vizualizari

 

Sau spanac cu muschi,ca a lui Popey Marinarul,pentru Olive fara muschi....
A inceput sezonul ''verziturilor'' si daca acum cand sunt crude si bune nu mancam,mai tarziu nu mai au acelasi gust,parerea mea...
Pentru cei ce tin post, renunta la ou...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 3 cepe
  • 70 g pasta tomate
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ou ochi:

Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu foarte mici, mie imi place sa simt spanacul nu sa-l fac ''pasta''.

Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu putina sare, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pasta de bulion, pe care o desfacem cu niste zeama in care am oparit spanacul, lasam sa fiarba cca 5 minute si adaugam si spanacul. Dam focul mai mic si lasam sa fiarba cca 20-25 minute.

 

TIPS-URI

1

in apa in care oparim spanacul punem 1 lingurita sare

2

am adaugat 1 lingurita de ''10 legume amestec'' cu 15 min inainte sa fie gata

RETETA IN IMAGINI

Spanac cu ou ochi-0
Spanac cu ou ochi-1
Spanac cu ou ochi-2
Spanac cu ou ochi-3
Spanac cu ou ochi-4

COMENTARII (15)

mamaieelena

mamaieelena 1

15.03.2013, 19:32

Rocsi

Rocsi 1

15.03.2013, 20:23

Sim0na

Sim0na 1

16.03.2013, 23:11

Tare mult imi place spanacul, cu un ou ochi langa.. Mmm... o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!