Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 7538 vizualizari

 

De la 8 luni piticii pot papa spanac in diverse combinatii, cu galbenus de ou sau carnita.

Eu i-am facut cu pui si orez. Este bine sa preparam doar o portie pe care s-o manance imediat, fara a-l reincalzi. N-o sa spun exact ce cantitate am folosit pentru ca am facut mai mult si am mancat si noi

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (jumatate de piept sau o pulpita)
  • o cana mare cu spanac oparit
  • 2-3 linguri cu orez
  • o cana mare cu lapte
  • cativa catei de usturoi pisati
  • 3 firicele de sofran
  • nucsoara
  • o lingura cu unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni:

Mai intai am fiert carnea de pui, piept sau pulpa, apoi am pus o mana mare de spanac (a fost proaspat, din piata, curatat, spalat, oparit si pus la congelator). Cand a inceput sa fiarba am adaugat si 2-3 linguri cu orez, apoi am pus capac si am lasat la foc mic. Cand a inceput sa scada am adaugat lapte rece, treptat, cam o cana mare. Apoi am pus cativa catei de usturoi pisati si am mai lasat putin pe foc. Am condimentata cu putina nucsoara si 3 firicele de sofran. Dupa ce am stins am adaugat o lingura cu unt si am lasat acoperita craticioara cam jumatate de ora.


I-am pasat apoi piticului cu blenderul si restul am papat si noi, adaugand putina sare si samantana

 

Recomandari Culinar.ro

Slow cooker 6L Digital

- 23 %
699.99 lei
539.99 lei

COMENTARII (1)

rose 1

09.02.2010, 13:24

yamiiiiiiiiiiiiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!