Spanac cu sos de rosii

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 19 Iun 2013 | 3923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa cu boia iute
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 200 ml supa de legume
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sosul de rosii
  • 3 -4 linguri ulei de masline
  • 4-5 rosii mari si zemoase
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos de rosii:

Curatam spanacul, apoi il spalam sub jet de apa rece in mai multe ape.

Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam o lingurita rasa de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca punem frunzele de spanac si le oparim timp de 2-3 min. Frunzele de spanac fiind foarte fragede nu trebuiesc tinute prea mult la oparit.

Scoatem spanacul oparit cu ajutorul unei palete intr-o sita si il lasam la scurs dupa care il tocam marunt cu ajutorul unui tocator de lemn. Aceasta operatie o putem face cu robotul, dar mie imi place mai mult cu tocatorul deoarece nu iese asa pastos. Intr-o tigaie mai inalta se pune uleiul la incins. Curatam si apoi taiem ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam si pe el in tigaie. Lasam la calit dupa care  adaugam circa 200 ml supa de legume si boiaua iute. Lasam sa dea intr-un clocot dupa care adaugam spanacul. Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam bine si lasam pe foc mic circa 10-15  min. pana cand mancarea scade bine.

Separat ne ocupam  de "confectionarea" sosului de rosii. Intr-o cratita in care am incins uleiul punem ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, rozmarinul si foaia de dafin. Acoperim cu un capac si lasam pe foc mic, la inabusit, circa 5 minute, astfel incat ceapa si usturoiul sa se inmoaie fara sa se rumeneasca. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete foarte mici si zaharul. Lasam sa fiarba pe foc circa 5 min dupa care adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa. Condimentam dupa gust cu sare si piper, indepartam foaia de dafin si crenguta de rosmarin.

Acest sos se poate pune peste spanac, amestecat si dat intr-un clocot tot amestecul sau poate fi servit separat, alaturi de spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

19.06.2013, 20:38

Arata bine dar las portia mea pentru cine papa spanac

Bunica 1

19.06.2013, 20:50

Ce prezentare frumoasa!

gaby_duceag 1

20.06.2013, 12:32

bun dar carne n-are?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac