Spanakopita (placinta cu spanac)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 4167 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta si foarte gustoasa in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 kg praz proaspat
  • 800 gr branza feta
  • marar
  • 4 oua
  • 1 pahar si jumatate de ulei
  • 1 pachet de 14 foi subtiri gen baclava
  • se mai pune si o lingura de trahana dar banuiesc ca la noi nu se gaseste, e un produs special grecesc, c facut din faina cu iaurt si lapte apoi uscat, dar asta e optional.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita (placinta cu spanac):

Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de placinta). Ungem o tava de cuptor cu ulei, apoi punem punem 7 foi de placinta, una cate una, unsa fiecare cu ulei, si le asezam in asa fel incata sa depaseasca marginea tavii ptr a "inchide" placinta la urma. Dupa ce am pus cele 7 foi, punem jumatate din compozitie, apoi alte 2 foi la fel unse cu ulei, si iar restul de compozitie dupa care cele 5 foi de placinta, unse la randul lor cu ulei. Cand am "impachetat" placinta, o intepam din loc in loc cu varful unui cutit dupa care stropim cu putina apa, o va face mai crocanta.

Punem placinta in cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 1 ora si jumatate (programul cu aer). Inainte de a o taia, o lasati sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de sare ptr ca e sarata de ajuns feta, si nici piper ptr ca prazul e putin iute, dar puteti adauga bineinteles.

2

Puteti congela aceasta placinta cand e gata, inainte de a o da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si branza (reteta video)