Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc

de CulinaryRainbow in Piine, 18 Dec 2013 | 905 vizualizari

 

N-am postat de mult rețete de pâine, deși, după cum știți deja, sunt pasionată de modul de preparare al acesteia.
Pentru că vin sărbătorile, m-am decis să vă prezint alte două specialități, pe lângă pâinea cu nuci și pâinea cu cartofi, care să vă asigure elementul rustic pe masa festivă.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g făină amestec tip 650+000
  • 30 g drojdie proaspătă ( cu cât locul unde dospește aluatul e mai călduros, cu atât cantitatea de drojdie va fi mai mică )
  • 20 g unt topit
  • 20 ml lapte călduț
  • 50 g măsline kalamata fără sâmburi
  • 50 g măsline verzi fără sâmburi
  • 6 linguri bulion de casă
  • câteva frunze de busuioc, tocate
  • apă călduță cât cuprinde ( cam 200-250 ml )
  • o linguriță cu sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc:

Cernem făina într-un bol generos. Facem un cuib unde adăugăm drojdia dizolvată în apă, untul topit dar nu fierbinte, și laptele. Sarea o presărăm pe margine având grijă să nu ia contact direct cu drojdia.
   Treptat adăugăm apa, frământând până vom obține un aluat compact. Lăsăm apoi să la dospit. Eu folosesc mereu un bol cu capac de la Tupperwere. Când aluatul a crescut, capacul se ridică singur.
   Împărțim coca în două părți egale. O întindem ca și pentru tăiețeii de casă, dar nu chiar atât de subțire. Presărăm măslinele tăiate bucăți, apoi rulăm obținând o baghetă.
   Ne mai jucăm puțin, iar din baghetă vom crea un melc arătos. :)  Pentru aspectul rustic presărăm făină. Procedăm la fel și cu cealaltă pâinică, înlocuind măslinele cu bulionul și frunze de busuioc tocate. Eu am pus busuioc la congelator, însă puteți folosi și uscat.

   Lăsăm pâinicile să mai dospească și în tavă. Vor ieși mai pufoase la interior, iar coaja va fi crocantă. Între timp încingem bine cuptorul.

   Coacem pâinile la 180 de grade. Vreo 30-40 de minute ( depinde de cuptorul fiecăruia ).

 

TIPS-URI

1

Din aluatul obținut mi-au ieșit două specialități și o pâine la tavă.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc 285300
retete culinare - Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc 285303
retete culinare - Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc 285306

COMENTARII (15)

CulinaryRainbow 1

18.12.2013, 19:16

Mulțam, dragilor!

simona72 1

18.12.2013, 20:06

Rocsi 1

18.12.2013, 21:39

Cat de buna poate fi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L