Stelute cu telemea

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 2284 vizualizari

 

M-am inspirat din patratelele cu telemea, reteta postata de ala_oancea, careia ii multumesc . sunt super bune si se mananca toate odata. eu le-am facut stelute si am mai pus ceva in plus la ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 250 g telemea
  • 200 g unt
  • condiment pentru cartofi prajiti
  • 1/2 lingurita boia dulce
  •  chimen

Pentru uns

  • 1 ou batut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu telemea:

Intr-u vas incapator punem faina si peste ea se pun untul la temperatura camerei, telemeaua rasa pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, condimentul pentru cartofi prajiti si boiaua. Se framanta un aluat care se lasa la rece 15 minute.

Se intinde pe masa infainata o foaie mai groasa din care se decupeaza formele dorite, se ung cu ou, se presara cu chimen si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc pana se rumenesc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Stelute cu telemea 14446
retete culinare - Stelute cu telemea 14447

COMENTARII (8)

ala_oancea 1

22.01.2010, 09:58

Ma bucur ca v-au placut

Bucataras, v-a fost dor de mine ? Am luat o mica pauza ... de abia mi-am revenit dupa concediu. Dar revin in forta, promit.

Bunica 1

22.01.2010, 22:48

Ala, te asteptam cu drag !

FlyingRoo 1

22.04.2010, 01:16

Madi, le-am facut si le-am dus la cucoanele de la biserica - s-au batut turcii la gura lor!

Habar nu am ce e acela "condiment pentru cartofi prajiti", insa le-am pus "condiment pentru pizza"!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: