Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot

de Panacris in Slow Cooker, 11 Oct 2020 | 2433 vizualizari

 

Un fel principal tare apreciat în familia noastră, iar eu sunt încântată că Alin, ajutorul din casă, adică CrockPot-ul din dotare își face treaba cu brio, ziua sau noaptea! 😉

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca.1000 g,
  • Ciuperci conservate cca. 400 g,
  • Ulei de struguri 2 linguri,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Vin alb demisec 100 ml,
  • Apă cca. 100 ml,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Amidon din porumb 4-5 linguri,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Piper negru proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Cimbru uscat 1 linguriță.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot:

Carnea de porc se taie bucățele mici, cam cât să iei o bucată fără să te folosești de cuțit.

Se setează slow cookerul Crock Pot, la programul HIGH (aproximativ 100 grade Celsius!) pentru 30 de minute, se pune uleiul de gătit, se adaugă bucățelele de carne, ciupercile scurse de lichid și se lasă la gătit cca. 30 minute, până ce prind o crustă maronie.

Apoi se asezonează de sare, piper, boia dulce, cimbru, usturoi și apă, setându-se în continuare la HIGH ptr 60 minute.

După ce s-a scurs timpul și carnea e gătită, dacă vi se pare că nu e destul de gătită, mai lăsați la gătit încă 30 de minute, apoi se adaugă sosul de smântână.

Pentru sos: smântâna de gătit adusă la temperatura camerei se amestecă cu amidonul și vinul alb demisec și se omogenizează până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă în fir subțire, amestecându-se continuu peste amestecul de carne și ciuperci, lăsându-se la gătit încă 3 minute pe modulul LOW (aproximativ 50 grade Celsius!).

 Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță, noi de data asta am optat pentru paste integrale! 😉 (foarte buneee!)

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot 3,5 L