Strudel cu cirese

de Ksenya in Dulciuri, 15 Iun 2015 | 659 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul l-am folosit pe cel de la la placinta cu mere "Mama Lucia|vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-mere-mama-lucia-39623.html Umplutura
  • 1 kg cirese curatate de samburi si scurse de suc.
  • 4-6 biscuiti sau piscoturi sampanie macinati la robot
  • 3 linguri zahar ,optional (eu n-am pus, au fost ciresele foarte dulci)
3 linguri unt topit pentru uns strudelele si zahar pudra vanilat pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cirese:

Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile.

Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. 

Fiecare bila o intindem foarte subtire pe un prosop special pentru patiserie pe care l -am presarat cu faina alba pentru a evita lipirea cocai de prosop,eu am gasit in comet prosopul respectiv, dar se poate face si acasa. Se intinde umplutura intr-o margine si se ruleaza prosopul cu coca cat mai strans. Apoi se ia cu tot cu prosop si se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu unt topit .intepam cu o scobitoare din loc in loc si dam la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce s-au racit pudram cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu cirese-0
Strudel cu cirese-1
Strudel cu cirese-2
Strudel cu cirese-3
Strudel cu cirese-4
Strudel cu cirese-5
Strudel cu cirese-6
Strudel cu cirese-7
Strudel cu cirese-8
Strudel cu cirese-9
Strudel cu cirese-10
Strudel cu cirese-11

COMENTARII (24)

Aletta 1

16.06.2015, 17:28

SUPER ARATA

Ksenya 1

16.06.2015, 18:48

Motan,Anca,Aletta

Rocsi 1

16.06.2015, 20:14

Vaaaaai, este grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04