Strudel cu mere

de InvatsaBucataresccom in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 2795 vizualizari

 

Am primit anul trecut o carte cu retete pentru prajituri si rusinos sau nu, aceasta este singura reteta care am incercat-o. Am fost surprins cat de usoara aromata este. Cred ca aceasta prajitura merge foarte bine in perioada sarbatorilor de iarna, pentru ca scortisioara si lamaia ii da o nota de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta ( din acelea foarte subtiri care trebuie unse cu unt )
  • 1 kg de mere decojite si rase
  • 1 lingura de rom sau 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 75g unt nesarat
  • 5 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100g migdale rajnite
  • 100g stafide
  • 100g pesmet proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Preparare: Preincalziti cuptorul la 180grade. Inmuiati stafidele in rom sau zeama de lamaie pentru o ora cel putin. Intr-o tigaie topiti 50g unt si prtajiti pesmetul la foc mic mediu pana devine auriu.

Adaugati o lingura de zahar si mai prajiti pentru un minut. Intr-un castron mare puneti merele rase, 4 linguri de zahar, scortisoara, coaja de lamaie si stafidele inmuiate si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Pe o masa intindeti un prosop curat, iar pe el puneti foile de placinta una peste alta formand un patrat, ungeti fiecare foaie cu un strat subtire de unt topit. Dupa ce foile au fost intinse, puneti pespetul prajit intr-un strat uniform pe toata suprafata foilor de placinta. Pe mijlocul foilor puneti migdalele rajnite sunb forma unei borduri de la stanga la dreapta, lata de circa 8 cm. Lasati 3-4 cm, pe fiecare margine, nepresarat cu migdale. La final adaugati amestecul de mere intr-un strat uniform pe toata suprafata foilor de placinta.

Cu ajutorul prosopului, rulati foile bagand marginile in interior pentru a nu lasa continutul sa iasa afara. Puneti ruloul intr-o tava pe hartie de copt, si bagati totul in cuptor pentru 30-35 de minute sau pana placinta este un pic maronie la suprafata.

La final puneti un strat generos de zahar pudra! Nota: Nu va speriati daca foile de placinta cedeaza in anumite locuri, amestecul nu o sa curga din rulou.

 

COMENTARII (9)

mirela0911 1

25.11.2014, 14:51

Bun, tare bun!

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:38

salivez mereu dupa el

tanyapatap 1

11.12.2014, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04