Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

de Sim0na in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 509 vizualizari

 

Rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat foietaj congelat
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita plina cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri mari gem de gutui
  • 1 ou
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao:

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze. 

Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema legata.

Aluatul decongelat l-am pus pe planseta de lucru infainta, l-am intins putin cu sucitorul rezultand un dreptunghi.

Crema am pus-o pe mijlocul aluatului, pe lungime, apoi am suprapus laturile, strangandu-le bine ca sa nu iasa compozitia. Am asezat aluatul cu partea imbinata in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am crestat din loc in loc aluatul, si am dat tava la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor, fara a se arde. La mine a durat cca 20-25 minute.

L-am lasat sa se racoreasca putin, apoi l-am taiat si papat cu mare pofta!

Este foarte bun si a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao 374513
retete culinare - Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao 374514
retete culinare - Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao 374515
retete culinare - Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao 374516
retete culinare - Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao 374517

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

05.04.2015, 00:02

adry88 1

05.04.2015, 09:16

mirela0911 1

05.04.2015, 18:28

Buna combinatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21