Strudel fraged cu cirese

de Julie in Prajituri, 11 Iun 2010 | 2917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel fraged cu cirese:

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si  faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem
intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit.  Rulam apoi foaia , o punem in folie alimentara si o dam la frigider pana pregatim  umplutura.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Punem pe foc un vas cu o cana apa si o cana zahar si lasam sa fiarba pana
se face un sirop mai gros. Adaugam ciresele si lasam sa mai dea doua trei clocote.Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,dupa care le scurgem bine si le
amestecam  cu grisul.
Acesta va absorbi excesul de zeama.

Scoatem aluatul de la frigider si il framantam bine.
Putem intinde apoi o foaie mai mare sau doua mai mici pe care le umplem
cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou si presara cu zahar tos vanilat.
Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin.

 

RETETA IN IMAGINI

Strudel fraged cu cirese-0
Strudel fraged cu cirese-1
Strudel fraged cu cirese-2
Strudel fraged cu cirese-3
Strudel fraged cu cirese-4
Strudel fraged cu cirese-5
Strudel fraged cu cirese-6

COMENTARII (31)

violeta_mov 1

05.08.2010, 16:38

Julie, te ador, sunt fericita! Am facut strudelul tau, eu l-am umplut cu mere rase si scortisoara si e geniaaaaaaaaaaaaaal! E grozava reteta! Me very very happy! Multumeeeeeeeeeeesc!

sebirizescu 1

10.07.2013, 21:22

babi5 1

18.12.2014, 06:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04