Stufat de pui

de Brindusa in Pui, 24 Apr 2010 | 2870 vizualizari

 

Ce faci cand ai in frigider o groaza de ceapa si usturoi verde (de la tara)? Stufat, of course! Stiu ca cel de miel e o minunatie, dar eu nici sa nu vad asa ceva in farfurie. Puiul sa traiasca.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pui (piept dezosat am avut eu) taiat bucati
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 5 catei usturoi, taiati marunt
  • 20 fire cepa/usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1lingura amidon de porumb
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de pui:

Fierbe ceapa/usturoiul verde intregi in apa cat sa le acopere, cam 10 minute (sa se inmoaie). Nu amesteca, ca sa nu se incurce cozile. Strecoara si pastreaza apa. Cand s-au racit rasuceste-le sub forma de cununite, cat mai strans (eu fac asta cu o furculita pe care o rotesc).

In uleiul incins prajeste bucatile de pui pe toate partile, pana devin aurii. Pune ceapa si usturoiul tocate si caleste la foc mediu. Adauga din apa in care a fiert ceapa si lasa pana ce puiul e aproape fiert. Adauga sucul de rosii , potriveste de sare si lasa sa se formeze sosul. Pune cununitele de ceapa/usturoi in sos. Amesteca amidonul cu putina zeama de la ceapa si toarna-l in sos ca sa-l lege. Da cateva clocote.

 

TIPS-URI

1

Mai gustos, dar ceva mai nesanatos, e sa prajesti cununitele de ceapa in unt si asa sa le pui in sos. Eu le las neprajite.

COMENTARII (16)

Bucataras

Bucataras 1

24.04.2010, 22:32

da, ai scris voi cu c (am modificat din nou mesajul tau, acum e corect

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

24.04.2010, 22:54

vai de mine, imi cer scuze promit ca nu mai fac

Brindusa

Brindusa 1

24.04.2010, 22:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!