Sufleu de conopida, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 4 Apr 2022 | 11147 vizualizari

 

O altă idee de preparare a conopidei, pentru cine apreciază această legumă, frumoasă și gustoasă. Mie mi-a plăcut acest sufleu și nici n-a fost greu de preparat...

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă medie
  • 75-100 grame de unt
  • 500 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 4/5 căței de usturoi
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus)
  • 1 praf de piper alb
  • 300 grame de cașcaval răzuit
  • 1-2 linguri de pesmet
  • Pentru servire:
  • verdeață
  • sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida, la cuptor:

Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se lasă la răcit.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se presară pesmet și apoi se pun buchețelele răcite de conopidă.

Untul se pune la încălzit la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, se adaugă amidonul alimentar, se omogenizează și apoi se subțiază cu laptele. Se amestecă întruna, la foc mic, până ce compoziția se îngroașă. 

Atunci se ia tigaia de pe foc și se adaugă: usturoiul mărunțit, sarea, nucșoara și piperul alb (cel negru s-ar vedea contrastant în compoziție).

Se răzuie cașcavalul, se amestecă în acel sos îngroșat și se omogenizează. Se adaugă apoi gălbenușurile și la urmă se încorporează albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, ca să rămână pufoasă compoziția, să nu se lase, iar apoi se toarnă în tava termorezistentă, peste buchețelele fierte de conopidă.

Se pot presăra deasupra 1-2 linguri de pesmet și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce sufleul se rumenește frumos.

Se servește cald, ”ornat” cu verdeață, sau cu alte condimente preferate.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți mult buchețelele de conopidă (să rămână ”al dente”) pentru că ele se vor mai da și la cuptor și s-ar putea terciui.

2

Lăsați-le să se răcească înainte de a le pune în tava termorezistentă unsă cu unt și presărată cu pesmet.

3

Faceți sosul la foc mic, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe.

4

Prin tratarea termică la cuptor, usturoiul va pierde iuțeala (asta pentru cei care nu-l suportă) dar va da un gust bun sufleului.

5

Lăsați sufleul în cuptor, la foc mediu, până ce se rumenește frumos.

6

Serviți sufleul cald, ”oranat” cu verdeață, sau presărat cu alte condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopidă