Sufleu de dovlecel

de Bucataras in Jakob Hausmann, 30 Mai 2009 | 9958 vizualizari

 

Reteta lui Jacob prezentata atit in revista Ciao, cit si in cartea sa Bucate cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovlecei
  • 4 oua (se separa albusul de galbenus)
  • 100 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • cimbru, sare
  • Sos bechamel
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1/4 litru lapte
  • sare aromatizata cu verdeturi, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul.

Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.

Pentru sosul bechamel se incalzeste incet untul intr-un vas, se presara faina si se rumeneste putin, apoi se toarna laptele si se amesteca continuu cu telul. Amestecind mereu, se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare aromata si piper alb.

Se lasa sa se raceasca putin.

Un vas termorezistent in care se pune untul se introduce in cuptorul preincalzit. Galbenusul, parmezanul ras si cimbrul se adauga in sosul alb acum racit, se amesteca, apoi se adauga dovleceii si se amesteca bine.

Albusul cu putina sare se bate spuma compacta si se adauga cu grija la masa de dovlecei.

Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit se pune masa de dovlecei si se da la cuptor circa 15-20 minute, pina cind sufleul se umfla si se rumeneste frumos.

Atentie! Atita timp cit sufleul este in cuptor, nu se deschide usa cuptorului pentru ca exista riscul "prabusirii" sufleului.

 

COMENTARII (10)

Panacris 1

24.01.2013, 16:05

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:49

babi5 1

27.06.2013, 21:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21