Sufleu improvizat

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2013 | 2047 vizualizari

 

Acest sufleu a luat nastere in momentul in care trebuia sa prepar o cina si habar nu aveam ce sa fac.
M-am uitat in frigider. Aveam cate putin din toate, dar nimic care sa ma atraga in mod special.
Am decis sa fac o combinatie cu ce era pe acolo si iata ce a iesit!
Un deliciu usor de preparat, bun de papat si cald si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare ( eu am pus 125 gr. cartofi copti taiati bucatele);
  • 20 gr. (1/2) ceapa rosie (tocata marunt, cruda);
  •  50 gr. cascaval ras mare;
  •  100 gr. telemea de vaca rdrobita cu furculita sau rasa (potrivit de sarata);
  •  100 gr. smantana (grasime 12%);
  •  140 gr. iaurt Danone (grasime 4.1 %);
  •  4 oua;
  •  6 masine taiate in sferturi;
  •  20 gr. ulei de masline;
  •  30 gr. pesmet (pentru compozitie) + 10 gr. (pesmet pentru tapetat vasul);
  •  putin unt (pentru uns vasul);
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel si marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu improvizat:

Curatam cartoful de coaja, il taiem cuburi si il punem pentru 10 minute la fiert in apa cu sare, apoi scurgem de apa in care a fiert si punem bucatelele de cartof intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20 minute la 220 grade.

Preincalzim cuptorul la 220 grade  (daca cumva am oprit cuptorul dupa ce am copt cartofii).

Taiem bucatile de cartofi in bucati mici. Amestecam toate ingredientele (fara unt), tapetam fundul si peretii unui vas de yena (al meu 20 cm diametrul) cu unt si cele 10 gr. de pesmet.

Turnam amestecul in vas si bagam la cuptor pentru 45-50 minute pana se incheaga si se rumeneste.

Lasam putin sa se raceasca, portionam si papam. Este foarte buna si rece.

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu cartofi fierti, fara sa ii mai coacem.

2

Se poate servi cu diferite sosuri.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

17.03.2013, 13:53

Ce fain.Iau pentru mama o feliuta!

Patricia Iordache 1

17.03.2013, 14:57

Sim0na 1

18.03.2013, 11:25

Ce bun cred c-a fost! Improvizatiile sunt cele mai delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04