Supa crema de ceapa

de ianculubita in Supe, 29 Mar 2012 | 3855 vizualizari

 

Nu stiu ce se intampla dar raman uimita pe zi ce trece;eu care nici nu vroiam sa aud de aceste supe creme,acum as manca in fiecare zi;abia acum am descoperit aceste bunatati dar mai ales aceste supe sanatoase;va recomand aceasta supa in modul meu de preparare

 

INGREDIENTE

  • 400g ceapa(eu am pus si un praz mai mic)
  • 1cana cu vin alb
  • 2linguri unt
  • 1morcov
  • 1pastarnac
  • 5linguri smantana
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ceapa:

Ceapa si prazul curatate,taiate rondele le-am calit in unt cu 1/2lingurita de sare iar dupa ce s-a aurit am adaugat vinul;am lasat sa fiarba 5min pana s-a evaporat alcoolul,apoi am dat deoparte;intr-o olita am pus la fiert radacinoasele curatate si taiate rondele,dupa ce aproape au fost fierte am adaugat si ceapa si am lasat sa fiarba inca 30min,dupa care am strecurat,legumele le-am pasat cu blenderul vertical,am adaugat piureul la supa,am condimentat cu sare si piper;intr-un bol am amestecat smantana cu cate un polonic din supa apoi am rasturnat in oala,am amestecat sa se omogenizeze bine apoi am servit cu crutoane de paine.

Eu am avut un morcov pe care l-am folosit,putin prea mare si surprinzator de colorat,de aceea supa mea a iesit putin portocalie ceea ce nu trebuia decat alba la culoare;pe viitor nu voi mai pune morcov.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de ceapa 154704
retete culinare - Supa crema de ceapa 154705
retete culinare - Supa crema de ceapa 154706
retete culinare - Supa crema de ceapa 154707
retete culinare - Supa crema de ceapa 154708

COMENTARII (10)

Geanina87 1

29.03.2012, 23:12

Si mie imi plac supele crema

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:45

buna,buna

deyutzky 1

30.03.2012, 15:20

o sa incerc eu...n-am facut pana acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D