Supa crema de linte

de ANCA in Supe, 30 Noi 2010 | 3754 vizualizari

 

De post sau nu, insa foarte sanatoasa si gustoasa, iar piticul meu o papa cu mare placere!

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte (am avut linte verde)
  • un morcov maricel
  • un cartof mare
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o telina mica
  • o cutie de rosii cubulete
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • o lamaie
  • o frunza de dafin
  • oregano
  • maghiran
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
  • crutoane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte:

Lintea se lasa la inmuiat peste noapte, sau macar cateva ore, apoi se fierbe in aceeasi apa 45 minute, cu foaia de dafin, oregano, maghiran si cimbru.

Ceapa se caleste usor, impreuna cu usturoiul maruntit in putin ulei de masline.

Intre timp, taiem cuburi legumele, le puneam in cratita, adaugam si ceapa calita si lasam la foc pana sunt toate fierte bine.Spre final adaugam si rosiile cubulete, plus zeama de la o lamaie, impreuna cu pulpa.

La sfarsit potrivim gustul cu sare si piper, si se mixeaza bine in blender.

La servire se presara patrunjel tocat si se pun crutoane.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si linte rosie, e la fel de gustoasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de linte 67369
retete culinare - Supa crema de linte 67370

COMENTARII (13)

Oana 1

30.11.2010, 21:59

Mmm, arata foarte bine!

mihaelar63 1

30.11.2010, 23:22

foarte buna lintea

Sidy 1

01.12.2010, 07:49

Nu am papat niciodata dar ...arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21