Supa crema de linte (verde sau maro)

de Ruxx in Supe, 27 Mar 2016 | 509 vizualizari

 

Am mâncat prima dată acest gen de supă la un restaurant arăbesc și m-am îndrăgostit de ea așa că m-am străduit să fac și eu și sunt ca mândră că mi-a ieșit bună din prima (nu la fel de bună ca aceea totuși) :)). Nu am cerut rețeta la acel restaurant și sincer nu imi pare rău, îmi place să fac interpretarea proprie, chiar dacă rețeta de bază nu este originală. Sper să împărtășim aceeași părere despre această supă atâât de bună.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 ardei kapia
  • 1 țelină (rădacină și frunze)
  • 1 pătrunjel (rădăcină și frunze)
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1-2 cartofi (sunt opționali, eu îi folosesc pentru consistență)
  • bulion sau suc de roșii (opțional)
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper, turmeric, curry, chilli, 3-4 fire de șofran (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte (verde sau maro):

1. Călim ceapa intr-o lingură de ulei de măsline cu puțină sare și puțin piper, apoi adăugăm legumele (spălate și curățate) tăiate grosier dar cât mai egal să fiarbă în același timp. Le călim timp de 5 minute amestecând din când în când.

2. Adăugăm lintea și condimentele (după gust). Șofranul ar trebui adăugat împreună cu 2-3 linguri de apă fierbinte în care a fost lăsat să infuzeze.

3.  Peste toate acestea turnăm un litru de apa (de preferat fierbinte) și lăsam totul la fiert aproximativ o oră.  Când legule sunt fierte adăugăm și sucul de roșii sau bulionul. Supica iese foarte bună și fără, însă acesta îi dă un plus de savoare.

4. După ce supa a fiert și cu sucul de roșii adăugam 1-2 bucățele de coajă de lamâie, oprim focul și lăsam supa acoperită cu un capac. Tot acum ar fi bine să vedem daca supa mai are nevoie de sare sau de alte condimente; lintea absoarbe foarte multă apă și foarte mult din aromele adaugate.

5. Scoatem coaja delămâie și pasăm supa cu blenderul pâna devine cremoasă.

6. Servim cu frunze de pătrunjel proaspăt tocate fin și o feliuță de lămâie.

 

TIPS-URI

1

Putem adăuga și crutoane, însă "la mama ei" supa se savurează alături de o lipie.

COMENTARII (3)

Geanina87

Geanina87 1

28.03.2016, 12:00

Ruxx

Ruxx 1

28.03.2016, 14:22

Mulțumesc

Rux

Rux 1

03.10.2016, 20:56

O bunatate! La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12