Supa crema linte rosie

de CookieMonster in Supe, 8 Apr 2013 | 1589 vizualizari

 

Este o supa extrem de gustoasa, cremoasa si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 100 g linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel
  • 1 lingura marar uscat
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema linte rosie:

1. Se curata, se spala si se taie cubulete morcovul, cartoful si dovlecelul. Ceapa se taie marunt.

2. Legumele taiate, impreuna cu lintea si mararul uscat, se pun la fiert intr-un litru de apa timp de 20 min. Focul este mediu si oala semiacoperita.

3. Dupa cele 20 de min oala se ia de pe foc, se maruntesc cu blenderul de mana si se pune din nou pe foc pentru 3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda impreuna cu niste crutoane cu usturoi

2

Putem adauga si o lingura de smantana

3

Aceasta supa poate fi folosita si in diversificarea bebelusilor daca nu folosim sare si piper inca de la inceput.

RETETA IN IMAGINI

Supa crema linte rosie-0
Supa crema linte rosie-1
Supa crema linte rosie-2

COMENTARII (19)

CookieMonster

CookieMonster 1

09.04.2013, 10:09

va multumesc

babi5

babi5 1

18.06.2013, 21:26

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

07.02.2014, 23:25

F buna si satioasa
In tarile arabe este o supa de baza in postul ramadanului; se adauga la fierbere si 4-5 catei de usturoi intregi si 1/2 lingurita chimin macinat; ei o acresc cu suc de lamaie; mie imi place asa simpla, sa simt gustul de linte; f buna alaturi de ceapa verde si ridichi( cel putin asa se mananca aici).
O seara buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01