Supa cu legume de vara si rosii

de Panacris in Retete Delikat, 1 Aug 2018 | 2154 vizualizari

 

M-am îndrăgostit de ierburi și boia de la Delikat;) Știți că sunt mare, prietenă cu boiaua ;) și iacă cum am împrietenit, aromele legumelor de vară ;) "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" cu mare drag. Astăzi o a treia rețetă de post, că tot a început postul. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii de grădină 6 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Amestec de legume de vară congelate cca. 600 g (praz, morcov, patrunjel, fasole verde) cca. 500 g
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper ½ linguriță,
  • Amestec de ierburi și boia de la Delikat ½ plic,
  • Paste făinoase din grâu dur Cavatelli cca 300 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu legume de vara si rosii:

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. După cele 10 de minute se adaugă legumele de vară, se mai completează cu apă, se asezonează cu amestecul de ierburi și mirodenii cu boia de la Delikat, lasându-se la fiert cca. 20 minute la foc mic, semiacoperit.

Între timp roșiile se crestează, și se pun pentru cca. 5 minute la fiert în apă sărată, clocotită. Apoi se scot în apă rece, se cojesc se mărunțesc și se adaugă la supă de legume, lăsîndu-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu neacoperit împreună cu pastele Cavatelli. 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Supa se servește fierbinte sau rece, ca atare în zilele de post,

2

Și cu un adaos de smântână, după gustul fiecăruia, în zilele de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume de vara si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

03.08.2018, 12:20

Buna!

Ina 1

05.08.2018, 22:23

O supica e oricand binevenita!

Panacris 1

07.08.2018, 10:45

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu sos de smantana si ierburi aromatice