SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE

de Roda in Supe, 24 Iun 2009 | 3090 vizualizari

 

Este o supa picanta si satioasa!

 

INGREDIENTE

  • 800g.pulpa de porc cu os ,
  • 400g.os de vita cu maduva,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita boabe de piper,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita pasta de ardei iute ,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 ceapa ,
  • 1 telina,
  • 1 gulie,
  • patrunjel verde tocat,
  • 1 bucata de varza creata ;
  • Pentru taietei;
  • 4 clatite sarate;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE:

1.Se spala carnea si osul de vita si se pun intr-o cratita mai mare.2.5 l. apa se toarna peste carne si se pune cratita la fiert ,pe foc mic, pana se aduna spuma.


2.Dupa ce se aduna spuma, se adauga in cratita sare, piper,usturoiul curatat si taiat in doua , crema de ardei iute,ghimbirul si nucsoara.Se lasa sa fiarba , la foc mic, inca 50 de minute pana cand carnea este fiarta pe jumatate.


3.Se curata zarzavaturile si se adauga in cratita:morcovii se taie in 4, iar restul legumelor taiate in doua si se continua fierberea inca 1 ora.Se ia cratita de pe foc si se lasa 15 minute sa se limpezeasca.Se strecoara supa.


4.Clatitele sarate se taie ca si taieteii in fasii subtiri, se repartizeaza in 6 farfurii, se adauga morcovii si supa fierbinte.Se presara patrunjel verde tocat.


Obs:Carnea de porc se serveste separat cu sos si cu restul de legume fierte in supa sau insotita de garnitura dupa plac.

 

COMENTARII (3)

Bucataras 1

24.06.2009, 15:35

trebuie s-o execut, cum ar zice Oana ... cu ce o acresc? sau nu mai trebuie

Roda 1

24.06.2009, 15:45

Nu se acreste, cel putin noi asa o mancam,dar daca iti plac supele acrite, nici-o problema, acresti cu otet ,nu cu lamaie sau cu putin bors.Sa-mi spui daca ti-a placut dupa ce o "executi",bine?

Panacris 1

29.04.2014, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!