Supa de creveti

de xana in Fructe de mare, 12 Oct 2013 | 1654 vizualizari

 

Este supa mea preferata, destul de des intalnita sub diferite forme in Portugalia in restaurantele care servesc fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 4 linguri faina
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • In plus:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

Crevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi.

Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai marisoare si se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, nu pana se rumenesc ci pana ceapa devine transparenta. Se adauga apoi crustele crevetilor, boiaua, dafinul, pasta de rosii si vinul, se amesteca bine. Se mai lasa 3-4 minute apoi se adauga apa, cca 1,7litri si se lasa 30 de minute la fiert la foc moderat.

Intre timp se pot face crutoanele: painea se rupe/taie cubulete mici si se `imbraca` bine in ulei de masline, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste.

Peste supa se adauga faina (daca vreti o puteti dizolva inainte in putina apa) si se mai lasa 5 minute la fiert pana se mai ingroasa, apoi se trece totul prin sita. Lichidul il punem inapoi pe foc si adaugam miezul crevetilor taiat cubulete. Mai adaugam putina sare si piper si mai lasam cca 5 minute sa fiarba.

Servim supa si crutoanele impreuna.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de creveti 268062
retete culinare - Supa de creveti 268063
retete culinare - Supa de creveti 268064
retete culinare - Supa de creveti 268065
retete culinare - Supa de creveti 268066
retete culinare - Supa de creveti 268067
retete culinare - Supa de creveti 268068

COMENTARII (14)

xana 1

12.10.2013, 16:08

Bya Ralu 1

12.10.2013, 17:38

super

simona72 1

12.10.2013, 20:13

cred ca e un deliciu!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25