Supa de gaina cu galuste

de Lau in Supe, 5 Feb 2014 | 1780 vizualizari

 

Multumesc Angelica pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • Supa
  • 1 gaina de casa
  • 2 morcovi
  • 1/2 patrunjel radacina
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 telina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 gulie
  • 1 ceapa
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • Galuste
  • 2 oua
  • 12 linguri de gris
  • 1 lingurita ulei
  • sare
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu galuste:

Supa-spalam carnea bine,intr-o oala punem apa si carnea la fiert,

Lasam sa dea in clocot,avand grija sa luam spuma formata deasupra de cate ori este nevoie,

Intre timp curatam legumele si le taiem cuburi,dupa care le  adaugam in supa,adaugam foaia de dafin,sare si piper dupa gust,

Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana gand carnea si legumele sunt fierte,

Scoatem legumele si carnea  din supa si lasam sa se raceasca,

Galustele-intr-un castron batem ouala cu sare,piper,adaugam bicarbonatul,ulei si grisul treptat,batem compozitia pana este omogena si are consistenta unei smantani mai groase,

Punem apa intr-o oala la fiert si cand fierbe adaugam cate o lingura din compozitia pregatita anterior si lasam sa fiarba cca 10 min la foc mic,

Scoatem galustele si le punem in oala cu supa,

Adaugam legumele si carnea  taiate in bucati mai mici si patrunjel verde ,

Eu am calit 1 morcov dat prin razatoate cu putin ulei si am strecurat la final in supa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de gaina cu galuste 296072
retete culinare - Supa de gaina cu galuste 296076

COMENTARII (25)

Sim0na 1

06.02.2014, 11:02

Ptr mine 2 portii, fara galusti!

Lau 1

06.02.2014, 11:46

gaby_gabytza 1

11.02.2014, 09:50

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: