Așa e la noi, în Moldova, Rocsi! Borșurile sunt preferate la masă. Și eu fac adeseori borșuri (umplu singură borș), dar niciodată nu am acrit cu oțet...Dar supele îmi plac...
Kytz, să știi că de mult am tot vrut să lămuresc această chestiune a distincței dintre supă - ciorbă - borș. Așa că acum, dacă s-a ivit ocazia, am și făcut-o! Mulțumesc frumos pentru că-mi apreciezi supa...!
Da, Mihaela, știu că se mai obișnuiește și așa, dar eu scot oasele afară din mâncare de când erau copiii mici, iar acum, odată obiceiul format, găsesc că e mai potrivit ca în farfurie să fie numai mâncare, nu și balast. Dar fiecare face așa cum obișnuiește. Oricum nu e rău...!
Mulțumesc frumos, Miki! M-am gândit și eu, cam de mult timp, să clarific această problemă, dar să știi că nici dicționarele nu dau un răspuns clar. Ca să nu mai spun că există o "varză" în unele rețete de pe net, de nu știi ce să mai crezi...