Supă-cremă de morcovi și cartofi

de ionix in Supe, 8 Dec 2011 | 1699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi măricei
  • 4 morcovi
  • două cepe galbene
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu smântână
  • 100 ml suc de roșii
  • o linguriță cu ulei de măsline
  • sare și piper după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de morcovi și cartofi:

 

Curățăm legumele și le spălăm bine. Cartofii se taie cubulețe, morcovii rondele, ceapa cuburi și se pun într-o oală cu apă, uleiul de măsline, sare și puțin piper. Se pun pe aragaz la foc mediu și se lasă până când fierb foarte bine.

Legumele fierte se strecoară dar se păstrează zeama în care au fiert.

Legumele fierte se pun în blender, cu smântână și cu unt. 

Legumele foarte bine pasate se pun într-o oală, se adaugă sucul de roșiiși zeamă în care au fiert legumele. Nu se pune foarte multă zeamă, eu am pus cam o căniță, depinde de cât de groasă-ți place supa-cremă.

Se pune sare și piper după gust iar apoi se pune oala iar pe aragaz și se lasă să dea iar într-un clocot.

Se servește cu crutoane.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Supă-cremă de morcovi și cartofi-0
Supă-cremă de morcovi și cartofi-1

COMENTARII (13)

Adinuta 1

08.12.2011, 21:07

mmmm! si eu!

nadina73 1

08.12.2011, 23:11

MIUTA 1

09.12.2011, 23:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04