Taitei de casa

de adasev12 in Paste, 27 Noi 2012 | 1298 vizualizari

 

ideali pt supa de pui

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde( cam 4-5 linguri bune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Spargem ouale intr-un castron, adaugam sare si incorporam faina atat cat este necesr pt a deveni un aluat mai dens. Framantam bine pe plansa de lucru, ii dam forma rotunda, apoi incepem intinderea lui.

Proces anevoios si cam dificil, recunosc ca nu-mi iese foarte bine, cum ii iese mamei, dar cu putin efort reusesc. Sunt minunati si nu se compara cu cei din comert, chiar daca cica sunt cu ou. Pentru cine are masina de facut taitei este foarte usor. Eu ii fac in modul traditional, ii intind cu sucitorul in foaie foarte subtire. Daca incepe sa se lipeasca aluatul presarati cate putina faina.

Din 2 oua se obtin taitei pt a face de doua ori cate o supa zdravana de pui sau un alt fel de supica.

Dupa ce se intinde  aluatul se lasa sa se usuce, cam 1-2 ore, depinde de locul unde se usuca, apoi se ruleaza foaia, se taie in doua, fiind prea mare, apoi se incepe taiatul taiteilor. Aveti nevoie de un cutit bine ascutit, caci trebuie taiati cat mai subtiri.

Se pot taia si sub forma de lascute

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Taitei de casa 190684
retete culinare - Taitei de casa 190685
retete culinare - Taitei de casa 190686
retete culinare - Taitei de casa 190687

COMENTARII (14)

adasev12 1

28.11.2012, 02:08

sim0....stii tu ce stii

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:41

kukibella 1

10.12.2012, 15:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D