Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2020 | 2755 vizualizari

 

Am făcut săptămâna trecută o tartă aperitiv, cu legumele și brânzeturile pe care le aveam în casă și tare mult ne-a plăcut, poate și pentru faptul că n-am mai preparat de mult timp așa ceva...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de făină albă
  • 150 grame de unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • Pentru umplutură:
  • 3 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 100 grame de mazăre
  • 2 cepe verzi
  • 150 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns tava de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi:

Mai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este legat, bine format și elastic, se aplatizează, se pune într-o pungă de unică folosință și se dă la frigider, ca să se întărească.

Între timp se spală cartofii și se pun la fiert ”în coajă”, iar când sunt gata, se scot din apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.

Se curăță morovii și țelina, se spală și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcorească.

Se fierbe mazărea, dacă nu este fiartă, se strecoară și se lasă să se răcorească. Dacă mazărea este conservată, se clătește în câteva ape și se lasă să se strecoare.

Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele.

Telemeaua se taie cubulețe, iar cașcavalul se răzuiește fin. Se amestecă ouăle cu smântâna și se lasă în așteptare.

Când legumele s-au răcit, se taie sub formă de cubulețe, sau rondele.

Se scoate aluatul rece din congelator și pe planșeta înfăinată se întinde o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Se unge cu unt tava, se pune foaia de aluat, se înțeapă cu o furculiță și apoi se adaugă pe rând legumele pregătite: cartofii, țelina, morcovii, mazărea, ceapa verde și telemeaua tăiată cubulețe.

Se condimentează tarta cu: sare, piper și boia de ardei și apoi se toarnă, pe toată suprafața, amestecul de smântână și ouă, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, până ce se coace și se rumenește frumos. Atunci se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat. Cine dorește, poate servi alături un iaurt gras.

TIPS-URI

1

Legumele nu trebuie fierte decât pe jumătate, pentru că vor mai sta și în cuptor.

2

Scoateți legumele imediat din apa în care au fiert, ca să nu se înmoaie.

3

Puteți adăuga și alte legume, care vă plac.

4

Puteți renunța la sare, dacă doriți, pentru că telemeaua este sărată, iar rădăcinoasele au fiert în apă sărată.

5

Rumeniți frumos tarta și serviți-o imediat ce o scoateți din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

06.07.2020, 18:01

Mulțumesc frumos, Andra!

Rocsi 1

06.07.2020, 21:40

Ce tarta bunaaaaa!

RODIMUR 1

06.07.2020, 22:32

Mulțumesc frumos, Rocsi...!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de legume