Tarta cremoasa cu branza si caise

de Oana in Prajituri, 20 Iun 2010 | 3986 vizualizari

 

O prajitura de vis, cremoasa, delicioasa! Reteta din revista Ioana.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 90 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu apa calda
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un borcan de 800 g cu compot de caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cremoasa cu branza si caise:

Caisele se scurg si se lasa intr-o sita.

Pentru blat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face o gramajoara la mijloc si se sparg oul, untul moale se taie cubulete si se aseaza pe margini, se adauga apa calda si se framanta un aluat pana se formeaza o bila. Se pune aluatul la rece 30 de minute.

Se prepara intre timp umplutura. Se amesteca cu mixerul branza de vaci si mascarpone impreuna cu ouale, zaharul tos si vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Frisca se bate separat si se incorporeaza apoi usor in crema de branza. Caisele scurse bine se taie in sferturi.

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic. Intr-o tava de tarta mai inalta se aseaza aluatul, ridicand si marginile. Se toarna compozitia de branza, apoi se aseaza deasupra caisele.

Se coace tarta la foc mic 45 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se taie felii.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cremoasa cu branza si caise-0
Tarta cremoasa cu branza si caise-1
Tarta cremoasa cu branza si caise-2
Tarta cremoasa cu branza si caise-3
Tarta cremoasa cu branza si caise-4
Tarta cremoasa cu branza si caise-5
Tarta cremoasa cu branza si caise-6
Tarta cremoasa cu branza si caise-7
Tarta cremoasa cu branza si caise-8
Tarta cremoasa cu branza si caise-9

COMENTARII (12)

Miha

Miha 1

20.06.2010, 22:19

Taare buna tre sa fie.

ramo_cata

ramo_cata 1

20.06.2010, 22:34

tanyapatap

tanyapatap 1

10.12.2010, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!