Tartă crocantă cu fructe

de diaconta in Prajituri, 3 Iun 2012 | 4117 vizualizari

 

Este ştiut de-acum faptul că-mi plac prăjiturile cu multe fructe.Ce bucurie când merg la piaţǎ şi văd atât de multe fructe de sezon,care mai de care mai îmbietoare.Instantaneu imaginaţia o ia razna şi concepe tot felul de reţete.Din păcate fructele astea timpurii aunt sensibile,aşa că nu am putut lua chiar aşa multe şi am folosit şi rezerva din congelator pentru a face loc altora.
Pentru azi am conceput o tartă cu blat crocant si sfărâmicios în care am pus căpşuni,afine şi zmeură ,toate înecate într-un jeleu delicios.E pus şi simplu DIVINA!!!.
Să aveţi o Duminicǎ de sarbătoare minunata!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de tartǎ:

  • 600 gr faina
  • 5 linguri zahar brun
  • 5 linguri zahar tos
  • 100 gr unt
  • 150 gr untura
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de smântana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 800 gr capsuni
  • Afine
  • Zmeura
  • Sirop de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă crocantă cu fructe:

Am pregatit mai întâi blatul de tarta.Faina  în care am pus un praf de sare si zaharul,am amestecat-o cu untul si untura rece,pana am obtinut un aluat nisipos.Am adaugat apoi galbenusurile,smantana si bicarbonatul stins cu putina lamaie.

Am framantat un aluat omogen,l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Capsunii i-am taiat bucati si i-am lasat cu zahar pana au lasat sirop.Am scurs siropul si am completat cu sirop de zmeura pana am obtinut un volum de 400 ml.Am amestecat amidonul cu putin sirop ,apoi am completat cu restul siropului si am pus intr-o cratita sa fiarba pana cand a prins consistenta.Eu nu am vrut un jeleu prea gros.Lasam sa se raceasca.

Am scos coca din frigider,am pastrat o parte pentru decorul de deasupra,iar restul l-am întins in tava de tarta pe care am tapetat-o în prealabil.E un aluat sfarâmicios,se poate întinde cu mâna în tava.

Deasupra am pus fructele si jeleul preparat din sirop.

Din coca pastrata am taiat cateva forme pe care le-am pus deasupra umpluturii.

Tava mea nu a fost prea inalta si cum m-am lacomit sa pun multe fructe,a cam dat pe dinafara la copt.

Am pus tava in cuptorul preincalzit.Am lasat-o cam 50 de minute deoarece tava era prea plina si a trebuit sa las focul mai mic.

In mod normal coacerea ar dura 35-40 de minute.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Puteti sa-i mai puneti alaturi si frisca daca doriti.

 

 

Poftǎ bună !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tartă crocantă cu fructe-0
Tartă crocantă cu fructe-1
Tartă crocantă cu fructe-2
Tartă crocantă cu fructe-3
Tartă crocantă cu fructe-4
Tartă crocantă cu fructe-5

COMENTARII (60)

Ligia Bxl 1

28.08.2013, 12:28

minunata

diaconta 1

28.08.2013, 13:03

Ligia.mi-e cam dor de-o astfel de tarta

kukibella 1

15.10.2014, 10:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04