Tartă cu afine si frişcă

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2013 | 3477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • puţină sare
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri amidon
  • o lingură gris
  • o lingură ulei
  • Pentru umplut şi ornat
  • 250 gr afine
  • 4 linguri zahăr
  • o linguriţă amidon
  • o linguriţă zeamă de lămâie
  • 200 ml frişcă lichidă îndulcită
  • 200 ml smânână pentru frişcă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu afine si frişcă:

Blat.

Unge cu unt o formă de tartă şi dă-o la rece.

Mixează ouăle întregi cu zahărul timp de 15 minute la viteză maximă.

Adaugă făina cernută, amidonul şi grisul şi omogenizeaza uşor.

Preîncălzeşte cuptorul.

La final adaugă uleiul.

Toarnă compoziţia în formă şi dă-o la cuptor la foc mic până se aureşte frumos şi trece testul cu scobitoarea.

Lasă la răcit apoi taie cu grijă în două  pe orizontală.

Pune într-o crăticioara afinele cu zeama de lămâie, două linguri zahăr şi pune la foc mic. Afinele mele erau congelate şi au lăsat mult lichid, dacă e cazul adăugaţi 30 ml apă.Când amestecul a dat în clocot adaugă amidonul şi amestecă repede câteva secunde.

Lasă la răcit.

Mixează frişca cu smântâna şi cele două linguri de zahăr rămase până obţii o compozitie fermă.

Aşează primul blat, întinde cu lingura afinele apoi jumătate din cantitatea de frişcă.

Aşează al doilea blat şi ornează cu restul de frişcă.

 

TIPS-URI

1

dacă doreşti poţi insiropa blaturile. eu nu le-am insiropat.

RETETA IN IMAGINI

Tartă cu afine si frişcă-0
Tartă cu afine si frişcă-1
Tartă cu afine si frişcă-2

COMENTARII (58)

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

01.02.2013, 09:04

Yuuumy!!!Iubesc Afinele!!!!

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

03.05.2013, 12:48

arata demential

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 22:54

arata senzational

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!