Tarta cu ananas(din albusuri)

de lilik in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 2477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1praf de sare
  • 1/2 de cutie compot de ananas(circa 250 gr)
  • 1 lingura de zahar tos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas(din albusuri):

Punem ananasul la scurs intr-o strecuratoare.

Batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam treptat untul topit,amestecand mereu.

Dupa ce incorporam untul adaugam faina cernuta si praful de copt,amestecam bine si adaugam 2 felii de ananas taiate cubulete,amestecam si punem compozitia obtinuta intr-o tava rotunda(20 cm) unsa si tapetata cu faina.

Deasupra punem celalalt ananas taiat bucatele si presaram zaharul tos.

Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana e frumos rumenita(dar totusi dupa aproximativ 30 de min facem testul cu scobitoarea).

Cand e gata si s-a racit pesaram zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ananas(din albusuri)-0
Tarta cu ananas(din albusuri)-1

COMENTARII (24)

mena29

mena29 1

11.01.2011, 21:23

si eu vreau!

Rux

Rux 1

11.01.2011, 21:28

Lilik...ce delicioasa imi place taree ananasul

lilik

lilik 1

12.01.2011, 09:34

Ruxy ,Mena va multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01