Tarta cu banane si budinca de vanilie

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 27100 vizualizari

 

Foarte rapida si la facut si la mancat:)) Am facut-o de 2 ori saptamana trecuta!:D

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita praf de copt

Ptr crema:

  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 70 g unt

Topping:

  • 2 banane
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si budinca de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste, se adauga apa si se amesteca bine. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga la oua amestecand usor cu o spatula. Se unge si se pudreaza o forma ptr tarte, apoi se toarna aluatul in ea si se niveleaza. Se coace 15-20 de minute la foc potrivit, apoi se lasa la racit pe un gratar.

Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se lasa la racit. Cand e aproape rece, se adauga untul moale si se amesteca bine. Se toarna crema de budinca peste blat.

Se decojesc si se feliaza bananele, apoi se aseaza peste crema. Ciocolata topita la micounde si amestecata cu 2 linguri de ulei se toarna peste banane.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

deasupra eu am pus o glazura de care nu am fost foarte multumita pentru ca nu avea aderenta la banane :)) ioi! :)) De aceea va sugerez ciocolata topita:P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone