Tarta cu branza, leurda si dovlecei

de simona72 in Piine, 24 Mar 2015 | 1397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 gr branza dulce de vaci proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub mic de unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 230-250 gr faina alba
  • 1 lingura drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 ou
  • 1 legatura leurda
  • 100-150 gr carne fiarta de pui(optional)
  • 1 dovlecel
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 albus de ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, leurda si dovlecei:

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de cat de zeroasa este branza. Veti obtine un aluat usor moale, pe care-l puneti pe masa de lucru usor infainata. Il intindeti cu sucitorul dandu-i o forma dreptunghiulara, in functie de tava in care faceti tarta. Punem aluatul intr-o tava dreptunghiulara in care am pus hartie de copt, lasand marginile putin ridicate pe peretii vasului.

Pentru umplutura: zdrobim branza cu o furculita. Adaugam sare, piper, oul si leurda taiata in fasii subtiri. Amestecam pana la incorporarea ingredientelor. Punem compozitia de branza peste aluat, peste branza punem bucatele de carne fiarta de pui, iar peste carne presaram putina sare si piper proaspat rasnit. Dovlecelul, il spalam, il uscam cu prosop de hartie, il lasam cu coaja si il taiem in felii subtiri. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru felierea dovlecelului... Punem feliile de dovlecel intr-o sita, le pudra cu sare si le lasam 5-10 minute sa se inmoaie. Asezam peste bucatile de carne un strat de dovlecei, iar peste dovlecei albusul de ou batut cu un praf de sare. Dam tava la cuptorul caldut pentru 15-20 minute, sa dospeasca putin aluatul. Coacem tarta la 180 grade pentru 30 minute, pana capata crusta si aluatul este patruns. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

eu am folosit branza foarte proaspata facuta atunci, in casa. Nu am lasat-o foarte tare la scurs asa ca a fost suficient de zeroasa si nu a mai necesitat adaos de lapte...

2

carnea este optionala. Eu am folosit-o pentru ca am facut supa de pui si aveam carne fiarta...

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza, leurda si dovlecei-0
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-1
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-2
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-3
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-4
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-5
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-6
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-7
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-8
Tarta cu branza, leurda si dovlecei-9

COMENTARII (22)

diaconta

diaconta 1

25.03.2015, 15:11

Cred ca a fost foarte gustoasa

laura_n

laura_n 1

25.03.2015, 15:36

ce ma innebunesti! si am de toate, imi vine sa ma bag la una!

Panacris

Panacris 1

26.03.2015, 10:24

Super idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!