tarta cu ciocolata si visine

de pana_luminita in Dulciuri, 18 Dec 2009 | 2658 vizualizari

 

Briosa gigant am taiata-o feli si am facut crema de ciocolata si asa a ajuns tarta cu ciocolata cu visine............ :))

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 250ml lapte,
  • 250g zahar,
  •  1 buc ou,
  •  250g unt,
  • 50g cacao,
  •  esenta de rom
  • sirop
  • 100ml apa
  • 100 gr zahar ( 5 ling de zahar)
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tarta cu ciocolata si visine:

Crema:

Frecam zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu, pana  cand compozitia  se ingroasa , se opreste focul si se lasa sa se raceste crema obtinuta. Apoi untul se amesteca cu crema  pana cand se obtine o crema omogena . Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.

Sirop:

punem apa impreuna cu zaharul la fiert , dupa adaugam esenta de rom , cu acest sirop vom insitopa feliile de briosa

decor:

visine din visinata

blat:

este briosa'' gigant''

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12310
retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12311
retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12312
retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12313

COMENTARII (5)

pana_luminita 1

18.12.2009, 20:57

Teo 1

18.12.2009, 21:10

sunt sigura ca e buna, visinele dau gustul savuros prajiturii si imprastie eventual greata cremei;

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:08

da a fost tare gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25