tarta cu ciocolata si visine

de pana_luminita in Dulciuri, 18 Dec 2009 | 2634 vizualizari

 

Briosa gigant am taiata-o feli si am facut crema de ciocolata si asa a ajuns tarta cu ciocolata cu visine............ :))

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 250ml lapte,
  • 250g zahar,
  •  1 buc ou,
  •  250g unt,
  • 50g cacao,
  •  esenta de rom
  • sirop
  • 100ml apa
  • 100 gr zahar ( 5 ling de zahar)
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tarta cu ciocolata si visine:

Crema:


Frecam zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa , se opreste focul si se lasa sa se raceste crema obtinuta. Apoi untul se amesteca cu crema pana cand se obtine o crema omogena . Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.


Sirop:


punem apa impreuna cu zaharul la fiert , dupa adaugam esenta de rom , cu acest sirop vom insitopa feliile de briosa


decor:


visine din visinata


blat:


este briosa'' gigant''

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12310
retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12311
retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12312
retete culinare - tarta cu ciocolata si visine 12313

COMENTARII (5)

pana_luminita 1

18.12.2009, 20:57

Teo 1

18.12.2009, 21:10

sunt sigura ca e buna, visinele dau gustul savuros prajiturii si imprastie eventual greata cremei;

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:08

da a fost tare gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20