Tarta cu ciuperci si nuci

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2013 | 2676 vizualizari

 

Reteta este luata din revista click pofta buna

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g nuci
  • 100 g bacon
  • 2 linguri de ulei
  • cascaval pentru gratinat
  • putin parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si nuci:

Se prepara aluatul:

Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider.

Pentru umplutura:

Se taie ceapa feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline.

Ciuperciile se curata de pielite,se spala sub jet de aoa rece si se taie in patru daca sunt mici,daca aveti ciuperci mari le taiati feliute.

Se adauga peste ceapa calita si se lasa sa scada zeama lasata de ciuperci.

Condimentam cu sare.piper si busuioc si adaugam baconul taiat cuburi .

Se lasa cateva minute si se ia de pe foc.

Intr-o tava rontunda punem hartie de copt,punem aluatul si il intindem bine.

Deasupra punem amestecul de ciuperci si bacon,punem nuciile maruntite(sau rupte in bucatele mai mici),radem cascaval si presaram si parmezan.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

 

TIPS-URI

1

Se serveste atat cald cat si rece cu smantana

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciuperci si nuci-0
Tarta cu ciuperci si nuci-1
Tarta cu ciuperci si nuci-2
Tarta cu ciuperci si nuci-3
Tarta cu ciuperci si nuci-4
Tarta cu ciuperci si nuci-5

COMENTARII (58)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

01.12.2013, 15:35

multumesc bianca

Micutza Luana

Micutza Luana 1

02.12.2013, 17:48

ce bine arataaaaaa

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.12.2013, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!