Tarta cu crema de portocale si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 4 Mai 2014 | 5100 vizualizari

 

Este o prajitura destul de consistenta....as indrazni sa spun chiar grea. O portie satisface pofta de dulce pentru toata ziua.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • o jumatate plic praf de copt
  • un ou
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema de portocale:
  • 200 ml suc de portocale,
  • 200 ml apa,
  • 3 linguri rase faina,
  • 3 galbenusuri,
  • 5 linguri zahar.
  • Crema de ciocolata:
  • 3 linguri frisca pentru smantana ,
  • 90 g ciocolata
  • Ornamente:
  • bobite de cicolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de portocale si ciocolata:

 

Incepem cu crema de portocale:  zeama obtinuta de la doua portocale (am avut portocale tare zemoase) se amesteca cu apa. Intr-o cratita amestecam galbenusurile, faina si zaharul bine-bine,peste care adaugam sucul de portocale.  Apoi, totul se pune pe foc. Cand este gata se pune la rece. 

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul, oul si untul de amesteca bine. La final se adauga laptele. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. 

Se lasa aluatul la rece cca o ora.  Aluatul se intinde cu sucitorul, se pune intr-o tava cu marginile detasabile bine unsa cu unt. Aluatul se pune in asa fel incat marginile sa fie mai inalte. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste acest aluat se pune crema de portocale si se da la cuptor pentru 20 minute. Se scoate tarta si se pune la rece. Intre timp pregatim crema de ciocolata. Smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc fara sa o lasam sa fiarba. O luam de pe foc  si mixam bine crema pana se omogenizeaza complet. O punem la rece. Cand tarta este rece si crema de ciocolata la fel, adaugam ciocolata peste crema de portocale.

Tarta se mai pune la rece pentru cateva ore...daca rezista:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

alilianaa 1

05.05.2014, 16:07

Timea

alilianaa 1

05.05.2014, 16:07

Cristina

Raluca57 1

17.05.2014, 21:17

Mi-a iesit f buna! este o combinatie excelenta. La crema de portocale nu am mai pus apa, ci 400 ml suc proaspat de portocala, cu pulpa cu tot. F F F buna! Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere