Pear cheesecake

de Poliana in Prajituri, 27 Oct 2012 | 2919 vizualizari

 

Daca va este pofta de un cheesecake aromat, cu crusta delicioasa de biscuiti facuti in casa...atunci vin eu cu solutia potrivita. Imi era dor de un cheesecake, si daca tot am spart gheata anul asta la prajiturile cu pere, m-am hotarat sa-l fac cu pere...si cu cocos, o combinatie extrem de parfumata si delicata.

 

INGREDIENTE

Crusta

  • 250 gr biscuiti integrali
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita zahar vanilat

Crema

  • 800 gr crema de branza
  • 150 ml smantana grasa
  • 100 gr zahar brun
  • 50 gr miere
  • 3 oua
  • 2 pere medii spre mici
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Decor

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 para
  • fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pear cheesecake:

Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si...cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam peste ei zaharul vanilat si scortisoara si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in forma de tort, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.

Crema de branza o mixam cu zaharul si mierea timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. Adaugam amidonul si smantana si mixam usor inca un minut. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Perele le taiem felii subtiri si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Punem jumatate din crema peste baza de biscuiti, asezam feliile de para, deasupra presaram cele doua linguri de cocos, apoi turnam restul de crema. Dam la cuptor pentru o ora. Daca e necesar se poate lasa mai mult sau mai putin in functie de caz. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra, in niciun caz maroniu, si trebuie sa aiba un usor tremur la miscare. Eu de obicei las cheesecake-ul o ora, si este suficient.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.

Pentru decor mixam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat si decoram cheesecake-ul dupa preferinta. Eu am pus si cateva felii de para stropite cu putina zeama de lamaie si fulgi de cocos. Se face destul de usor, dar mereu este de efect si face ravagii printre degustatori. Pe mine m-a cucerit complet...a fost delicios!! Am pastrat o feliuta si pentru voi.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pear cheesecake 185044
retete culinare - Pear cheesecake 185045
retete culinare - Pear cheesecake 185046
retete culinare - Pear cheesecake 185047

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

28.10.2012, 11:51

Cris2711 1

28.10.2012, 12:23

fain

alba_zori 1

31.10.2012, 13:08

eu te pup dulce ca tortul tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S