Tarta cu dovlecei si ardei copti

de aziz in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2011 | 2756 vizualizari

 

Este cu siguranta cea mai buna tarta sarata pe care am mancat-o. Cu mare drag impartasesc cu voi reteta... Deci:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr braza sarata
  • 100gr unt
  • 300-400 gr faina alba
  • Ingrediente umplutura:
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi copti
  • 100 gr braza sarata
  • 3 oua
  • jumatate pahar lapte
  • 2 linguri de smantana
  • cativa catei de usturoi feliati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • o adiere de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si ardei copti:

Blatul :

Amestecam toate ingredientele intr-un castron, pana obtinem un aluat ca o plastelina, pe care il imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.(eu am avut deja facut si tinut la congelator cam de o luna ). Intindem foaie apoi si punem in tava de tarta.

Dovlecelul il feliem si curatam in prealabil daca doriti, apoi il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Il lasam cat sa se rumeneasca putin si-l scoatem intr-un castron cu usturoi taiat. Ardeii se coc, se cojesc si se taie fasii. Punem dovleceii si ardeii pe aluatul din tava adaugam branza cubulete si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 15 minute; Cand incepe a se rumeni  adaugam oul batut cu laptele si smantana +condimentele de mai sus. Lasam pina se rumeneste deasupra, aproximativ 30-35 minute.

Aluatul este crocant ca la pateuri si ramane crocant chiar si a doua zi. Poate fi servita calda dar si rece .

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu dovlecei si ardei copti-0
Tarta cu dovlecei si ardei copti-1
Tarta cu dovlecei si ardei copti-2
Tarta cu dovlecei si ardei copti-3
Tarta cu dovlecei si ardei copti-4
Tarta cu dovlecei si ardei copti-5
Tarta cu dovlecei si ardei copti-6
Tarta cu dovlecei si ardei copti-7
Tarta cu dovlecei si ardei copti-8
Tarta cu dovlecei si ardei copti-9
Tarta cu dovlecei si ardei copti-10

COMENTARII (38)

aziz

aziz 1

08.07.2011, 20:06

katylyn, multumesc de vizita si sant convinsa ca o sa-ti placa,astept sa-mi spui cum ti-a iesit si de ce nu poate postezi si tu

Rux

Rux 1

30.07.2011, 12:22

Arata minunat...am pus reteta ta la favo si merssssssssssiiiiiiiiiiiiiiii

aziz

aziz 1

30.07.2011, 13:45

rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24