Tartă cu fructe

de Rita Ilies in Prajituri, 11 Mar 2014 | 4700 vizualizari

 

Ca să vă intru iar în grații și să mă iertați că am lipsit atât, m-am gândit să vă aduc ceva dulce, delicios! :)
Eu am preparat-o prin august când erau 36 de grade în termometre, dar dat fiind faptul că este o rețetă răcoritoare, numai bună pentru zilele călduroase care se apropie, am să v-o prezint acum. :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 125 g făină
  • 125 g zahăr
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolată
  • 2 ouă
  • o linguriță praf de copt
  • o jumătate linguriță bicarbonat
  • vanilie
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 150 g ricotta
  • o lingură miere
  • coaja rasă de la un grepfrut
  • un pliculeț gelatină ( Dr. Oetker )
  • fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu fructe:

Blatul se face foooarte ușor. Într-un bol mixăm toate ingredientele împreună, mai puțin ciocolata pe care o tăiem cubulețe mici ( puteți folosi și fulgi de ciocolată ). O presărăm peste aluatul obținut, pus într-o tavă rotundă, în care în prealabil am pus hârtie de copt. Hârtia de copt trebuie să aibă marginea puțin mai înaltă.

Punem blatul la cuptor la foc moale, timp de 15-20 de minute. ( urmăriți coacerea )

După ce blatul s-a copt, îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească pe un grătar. Între timp pregătim crema de brânză

Punem mierea și coaja rasă de la grepfrut într-un bol. Le amestecăm bine, apoi adăugăm brânza ricotta. Se mai amestecă puțin pentru a se încorpora și se dă de-o parte.

Fructele se spală și se scurg de apă. Dacă e cazul se taie după bunul plac. Eu am folosit nectarine, mure și struguri, deci, înafară de nectarine nu prea am avut ce să tai.

Dacă blatul e rece, luăm crema ricotta și o întindem pe acesta ( pe partea cu margini ) și apoi așezăm fructele.

Gelatina o pregătim după instrucțiunile de pe plic, apoi o turnăm peste tartă. Când aceasta s-a răcit suficient, punem tarta la frigider.

Poftă bună! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sidy 1

18.06.2014, 07:21

Multi ani traiasca,multi ani traiasca, LA MULTI ANI !!!

Xandrinne 1

18.06.2014, 08:39

La multi ani!!

artyandra 1

18.06.2014, 15:41

Foarte apetisant. Imi place ca este atat de viu colorat. Fructele sunt alese cu mult bun gust.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si afine