Tarta cu gem si nuci

de Moni_alex in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 1045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 400 g gem
  • 2 linguri pesmet
  • o cana de nuci taiate mai mari
  • un ou pentru uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si nuci:

Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea moale, nici prea tare(care se poate intinde).

Se imparte aluatul in doua, 2/3 pentru partea de jos si 1/3 pentru deasupra.

Se intinde prima parte (2/3) si se pune intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit timp de 10 min dupa care se scoate din cuptor, se presara pesmetul si se pune gemul.Nucile se taia mai grosier si se adauga peste gem.

Se intinde cealalta parte de aluat, se taie in fasii subtiri pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra prajiturii.

Se unge cu ou batut si se coace la cuptor la foc moderat pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.

 

 

TIPS-URI

1

am amestecat gem de prune si caise si a fost delicioasa tarta

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu gem si nuci-0
Tarta cu gem si nuci-1
Tarta cu gem si nuci-2
Tarta cu gem si nuci-3
Tarta cu gem si nuci-4
Tarta cu gem si nuci-5

COMENTARII (14)

mirela0911

mirela0911 1

24.05.2015, 12:00

Ce buna e!

Adele

Adele 1

26.05.2015, 11:33

Moni_alex

Moni_alex 1

26.05.2015, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!