Tarta cu mere si gutui

de Laci in Prajituri, 10 Oct 2013 | 2219 vizualizari

 

Salut! Tinand cont ca aveam de cateva zile in frigider niste mere date prin razatoare(mare),gata preparate(calite+zahar+scortisoara) si in camara gem de gutui,iata ce am facut!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul fraged :
  • 100 gr. untura
  • 400 faina
  • 1 sau 2 oua
  • praf de copt sau bicarbonat stins cu otet
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar (se poate vanilat )
  • coaja de lamaie rasa (optional )
  • Pentru umplutura :
  • mere date prin razatoarea mare
  • zahar
  • scortisoara
  • gem de gutui(se poate si fara,dar asa ii da un gust deosebit!!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si gutui:

Se amesteca, intr-un vas,  ingredientele pentru aluat(de preferinta cu mana) pana se omogenizeaza (nu trebuie insistat prea mult !), se pune in frigider, acoperit cu folie, vreo 3/4 sau 1 ora. Intre timp curatam merele,le dam prin razatoare(ochiurile mai mari) si le punem la calit cu putin zahar si scortisoara,pana devin un pic sticloase. Le lasam sa se raceasca putin,adaugam cateva linguri gem de gutui.

Scoatem aluatul din frigider,il inpartim in doua. Intindem una din bucati cat forma pentru tarta,sau putin mai mare,punem compozitia cu mere si acoperim cu cealalta jumatate avind grija sa intepam cu furculita in mai multe locuri.Punem in cuptorul incalzit mediu si lasam vreo 20 minute. Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca putin,pe urma,punand un dog sau planseta deasupra,o intoarcem. Presaram printr-o sita zahar pudra si gata!

P.S.-avantajul cu mere calite este ca le putem face oricand si puse in frigider tin mult, iar cand le punem pe blat nu lasa apa ,ca sa devina necopt! 

 

COMENTARII (15)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 22:51

Super arata!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:11

foarte buna

kukibella

kukibella 1

04.11.2013, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24