Tarta cu peste si porumb

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 2272 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250-300 gr faina grau
  • 50 gr unt
  • un ou
  • o jumatate ligurita sare
  • 1/3 lingurita praf copt
  • cateva linguri apa rece.

pentru umplutura:

  • o conserva ton in ulei
  • 80 gr porumb din conserva
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri pline faina grau
  • 2 cubulete branza topita
  • un ardel gras verde
  • 10-12 fire cozi ceapa verde
  • sare
  • piper
  • jumatate lingurita coaja lamaie
  • 2 -3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste si porumb:

Intr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam.
Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios  care sa poata fi intins in foaie cu usurinta.Ungem tava de tarta cu unt si asezam foaia obtinuta prin intiderea aluatului, forman si margini ridicate pe peretii tavii.


 Coditele de ceapa verde le taiem rondele, ardeiul cubulete si le calim 3-4 minute in uleiul de masline.
Deasupra aluatului din tava asezam uniform ceapa amestecata cu ardeiul apoi tonul din conserva si terminam cu un amestec  obtinut prin baterea celor trei oua cu putina sare peste care am pus smantana, faina, cubuletele de branza, sare , piper si coaja de lamaie.
Dam tava la cuptorul preincalzit la aprox 175 grade pana ce se rumeneste usor.

"Desenam" deasupra un phirania:)))) si servim.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu peste si porumb 65052
retete culinare - Tarta cu peste si porumb 65053
retete culinare - Tarta cu peste si porumb 65055

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

24.11.2010, 20:11

MVMih 1

28.03.2011, 16:30

Cam tarziu, dar as vrea si eu o portie

Bya Ralu 1

11.06.2013, 12:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S