Tarta de fructe in caramel

de Steel79 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 3026 vizualizari

 

Tarta de fructe in caramel

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe in caramel:

Se spala si se curata merele de coaja, apoi se taie felii semiluna. Intr-o tava se presara un strat de zahar pe toata suprafata acesteia si se aseaza pe aragaz la foc mic sa se caramelizeze.

Cand zaharul a devenit maroniu si lichid se adauga merele , intorcandu le cu o spatula pana cand acestea se acopera cu un strat de caramel. Separat intr-un bol, albusurile de la cele opt oua se bat spuma, impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca bine cu ulei. La sfarsit se combina spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se adauga faina progresiv, rasfirata peste compozitie ca o ploaie. Se adauga deasemena plicurile de praf de copt si cel de zahar vanilat.

Compozitia omogenizata se toarna in tava cu merele caramelizate si se introduce la cuptor aproximativ 30 min.

Tarta gata coapta se aseaza pe o farfurie intinsa  rasturnand pur si simplu tava.

Se poate servi cu frisca sau inghetata deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se folosesc fructe tari (  mere , nectarine, prune ...) pentru a rezista la cuptor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta de fructe in caramel 138296
retete culinare - Tarta de fructe in caramel 138799
retete culinare - Tarta de fructe in caramel 138800

COMENTARII (106)

diaconta 1

22.12.2011, 08:45

Steel79 1

22.12.2011, 20:38

multumesc frumos de urare Kamy!

diaconta 1

23.12.2011, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21