Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

de Panacris in Mancaruri de legume, 15 Iul 2013 | 3270 vizualizari

 

2 zile de pauză sunt cam multe pentru vasul Zpeter! Urmează să-l exploatez încă 3 săptămâni;) revin cu mențiunea că, prin gătirea în vasele Zepter, legumele își păstrează calitățile nutritive și aroma! Așa că vă voi răsfăța papile gustative cu un drob de legume super delicios! ;) O rețetă un pic mai complexă, dar deosebită;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • dovlecel 2 bucăți,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei verde 1 bucată,
  • vânătă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măsline extravirgin 1 lingură,
  • griș 3 linguri,
  • făină 2 linguri,
  • boia de ardei dulce,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • ciuperci murate pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de legume gătită în Vasul Zepter:

Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt sărace în grăsimi şi lipsite de colesterol şi au un conţinut crescut de apă. Din acest motiv Vasele Zepter sunt ideale!

Legumele se curăță de coajă și se spală sub jet puternic de apă rece. Unul dintre dovlecei, se taie rondele și se prăjesc rapid în vasul Zepter cu 1 lingură de ulei. Apoi se scot și se lasă la odihnă.

Între timp legumele ( ceapa, ardeiul, dovlecelul și morcovul) se taie bucăți mari, se pun în vasul rece, se acoperă și se lasă la foc mediu, cca. 5 minute până ce se indicatorul de pe capac ajunge aproape de zone verde. Între timp vânăta se decojește, se taie bucăți mari se sărează,  se lasă la odihnă cca. 10 minute, apoi se stoarec bine de zeama obținută, se trece sub jet de apă rece și se adaugă legumelor din vas, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, apoi se oprește focul și se lasă cca. 10 minute deoparte.

Legumele fierte se strecoară de zeama obținută, se dau prin blender, apoi se amestecă cu griș și făină, se asezonează de sare, boia dulce de ardei,  piper proaspăt măcinat și mărarul tocat mărunt. Se omogenizează, apoi compoziția rezultată se toarnă, în vasul Zepter, rece, tapetat cu foaie de pergament și feliile de dovlecel rumenite. Se pune vasul la gătit, la foc mediu, până ce indicatorul Termocontrolului ajunge în zona verde, cca. 10 minute. Se ridică capacul de cca. 3 ori, se șterge condensul obținut, iar după ce expiră timpul de coacere, nu se mai ridică capacul, cca. 20 de minute, până ce acul termocontrolului ajunge în zona crem.

Apoi se răstoarnă tarta și se servește caldă sau rece acompaniată de ciuperci marinate sau salată de sezon.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244958
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244959
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244960
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244961
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244962
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244963
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244964
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244965
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244966
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244967
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244968
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244969
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244970
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244971
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244972
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244974
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244976
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244978
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244980
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244983
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244985
retete culinare - Tartă de legume gătită în Vasul Zepter 244987

COMENTARII (37)

jolygina 1

16.07.2013, 01:04

Panacris 1

16.07.2013, 07:37

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

Rocsi 1

16.07.2013, 11:07

Cat de aspectoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S